Tilbage til forsiden
Om Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
Biodynamisk dyrkning
Liste over biodynamiske avlere
Her kan du købe biodynamisk
Biodynamiske produkter
Regler og kontrol
Biodynamisk forskning
Frugtbare frø
Biodynamisk såkalender
Biavl
Biodynamisk mad og vin
Materiale om foreningen
Bliv medlem af
Links til relevante hjemmesider
Søg på denne hjemmeside
Kalender
Biodynamisk jobformidling

Arkiv over nyheder

Kontakt foreningen

co2-neutralt website


Demeter - Biodynamisk kvalitet, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug

Velkommen til foreningens hjemmeside.
Foreningen for Biodynamisk Jordbrug er for alle med interesse for biodynamisk jordbrug og fødevarekvalitet: landmænd, forhandlere, forbrugere, forskere m.fl.

Hvis du vil have information om biodynamisk dyrkning, principper og kvalitet, kan du finde den korte udgave her, en uddybning her og læse en mere indgående forklaring her.

Kom med i biodynamikken - bliv medlem af foreningen.
Det første år for kun 200 kr. Se hvad du får og hvad du støtter her

Bestil Foreningen for Biodynamisk Jordbrugs nyhedsbrev på mail

Følg Foreningen for Biodynamisk Jordbrug på Facebook Følg biodynamikken på Facebook


Biodynamisk havekurster Biodynamiske havekurser på Fyn og i Jylland
Det forårsagtige vejr får det til at krible i fingrene hos mange haveejere for at komme i jorden. Hvis man vil lære at dyrke sin have med de biodynamiske metoder – og få en god introduktion til principperne - er et kursus en god idé. Der er flere muligheder her i foråret:
5 onsdag aftener fra den 2. april med biodynamisk konsulent Erik Frydenlund i Odense, og lørdag den 24. maj på KullerupKurser ved Nyborg, også med Erik Frydenlund
I weekenden den 5. og 6. april kursus med biodynamisk havejer Lars Mikkelsen på KullerupKurser ved Nyborg
lørdag den 10. maj med Aarstidernes gartner Frank van Beek på Den Holistiske Højskole ved Gram.
Se næmere om kurserne her

BINGN - kursus for næste generation biodynamikere Kursus i Järna, Sverige for "næste generation biodynamikere"
Foreningen BINGN (Biodynamisk Initiativ for Næste Generation i Norden) holder sit næste ugekursus den 10.-16. april på det biodynamiske uddannelsescenter Skillebyholm i Järna, syd for Stockholm. Hele forløbet
strækker sig over 3 år, men man kan tage hvert kursus separat. På programmet står både viden om dyrkning og jordkvalitet, plantekundskab og meterologiske forhold. Se mere om kurset her.

Demeter - biodynamisk kvalitet Stor vækst i salget af biodynamiske produkter
Demeterforbundet har opgjort salget af Demeter-produkter sidste år fra grossister og forarbejdningsvirksomheder. Det viser en stigning på 27% i forhold til 2012. Dertil kommer salget direkte fra ‘bonde til kunde’ via torvehandel, gårdbutikker, fødevarefællesskabe m.m. som også er stigende. Det svarer godt til den store interesse for de biodynamiske dyrkningsmetoder og produkter hos både landmænd, virksomheder og forbrugere, som foreningen registrerer på flere måder. Stigningen skyldes bl.a. en meget aktiv indsats med salgsfremmeaktiviteter, som foreningen har gennemført med støtte fra Fonden for økologisk landbrug og GUDP i 2013, og som bliver udbygget her i 2014, med midler fra Promilleafgiftsfonden.
Læs mere om den biodynamiske udvikling på FødevareWatch her

biodynamisk jordbrug som biodiversitets-områder 10% af et biodynamisk jordbrug skal være biodiversitets-områder
Stor biologisk mangfoldighed er grundlæggende i biodynamisk jordbrug. Mangfoldighed betyder mange former for liv, der samarbejder og styrker hinanden – fra de helt mikroskopiske til hest og køer. Biodynamisk set er en stor mangfoldighed ikke alene biologisk positivt – det giver også gården og de fødevarer, den producerer, mere livs*kraft. Og det er netop det bio*dynamisk dyrkning drejer sig om.
Demeter-reglerne har krav om, at 10% af en biodynamisk gårds areal skal være biodiversitets-områder: skov, hække, enge, vandløb, gærde, jordvolde, grøfter m.m. De biodynamiske præparater bruges til bl.a. at styrke forbindelsen mellem natur-områder og kultur-elementer (afgrøder og husdyr) på gården, så den bliver en sunde og livskraftig helhed.

Øko-landbrug har mere biodiversitet Oxford Universitet: Øko-landbrug har meget mere biodiversitet end konventionelle
Forskere på Oxford Universitet i England har lavet en stor meta-undersøgelse (sammenfattende undersøgelse) over 94 forskningsrapporter om biodiversiteten på konventionelle og økologiske landbrug. Resultatet bekræfter, hvad de praktiske erfaringer viser: der er mere varieret liv på øko-landbrug. I gennemsnit 34% flere arter planter, insekter og dyr end på konventionelle landbrug. Og når det gælder bestøvere som sommerfugle, bier m.fl. er forskellen endnu større: 50% flere arter på øko-landbrug.
Læs en omtale, på engelsk, af undersøgelsen her

Solhjulets produktion i Uganda demetergodkendt “Solhjulets gård” i Uganda er blevet Demeter-godkendt
Solhjulet har i 10 år samarbejdet med Amfri Farm-projektet i Uganda om at dyrke økologiske og biodynamiske grønsager, frugter og krydderier. En stor del af dem bliver solgt i Danmark via Solhjulets import. Og her i februar er den centrale gård, Kyampisi Farm, blevet Demeter-godkendt. Det giver mulighed for at sælge produkter fra gården med Demeter-mærker.
Læs om Uganda-projektet her

Demeter - Biodynamisk Kvalitet Demeter-mærket er kendt af flere end vi ville have gættet på
Forbrugerrådet Tænk har undersøgt danskernes kendskab til en række grønne mærker. Topscoreren er ikke overraskende Ø-mærket, som 99 % af de adspurgte kender. Demeter-mærket kendes af 10 %, og det er ”ikke så ringe” i betragtning af, at biodynamiske produkter kun udgør en lille niche i det økologiske sortiment. De forhandles især i helsekostforretninger, gårdbutikker og visse supermarkeder.
Økologisk og biodynamisk har meget til fælles, men der er også vigtige forskelle. Demeter-reglerne er noget skrappere – faktisk markedets mest krævende - af hensyn til jordens og fødevarernes renhed. Se listen over de ekstra krav til biodynamiske produkter her

DVD om Rudolf Steiner og biodynamisk dyrkning Flot DVD om Rudolf Steiner og bl.a. biodynamisk dyrkning
Rudolf Steiners åndsvidenskab, antroposofi, er ikke det letteste at læse om. Nu er der kommet en meget flot film om mange af de praktiske aktiviteter, han har inspireret til: jordbrug, pædagogik, medicin, forskning, kunst, økonomi m.m. Personer fra mange lande fortæller om deres arbejde ud fra den antroposofiske menneske- og naturforståelse, og hvordan Steiners anvisninger virker som inspirationskilde og i praksis. Filmen er på engelsk, men har danske undertekster (man kan også vælge norske og svenske) takket være Fønix Musik, der har oversat og udgivet den. Den varer godt 3 timer og koster 229 kr. Fønix Musik anviser nærmeste forhandler www.fonixmusik.com

Peter Sisseck, Biodynamisk vinavler Peter “Pingus” Sisseck fortæller om sin biodynamiske vindyrkning
I programmet “Flaskens Ånd” på Radio 24syv besøgte værten Poul Pilgaard fornylig den danske verdensstjerne inden for vinavl, Peter Sisseck. Han er i vinkredse kendt for sine spanske Pingus-vine, der af kendere betegnes som helt specielle. Peter Sisseck har i flere år dyrket med biodynamiske metoder, bl.a. kompost og præparater, for at styrke jordens liv og frugtbarhed og planternes sundhed. Det fortæller han om i programmet fra uge 48. Hør det på Radio24/7– et par minutter inde, efter nyhederne. Læs mere om Peter Siccesk vinavl.

Biodynamisk Hø-mælk Gastronomipris til den biodynamisk hø-mælk
Mejeriet Naturmælk har netop vundet “Mejeribrugets Gourmetpris 2013” for deres biodynamiske hø-mælk
Om mælken, der bl.a. leveres fra Naturmælk til Restaurant Noma, blev der sagt:
“En atypisk mælk med god fedme og en kompleks duft”
Mejerichef Leif Friis Jørgensen siger til denne pris: ”Vi vinder med en mælk. Men ikke en hvilken som helst mælk. Mælken er nøje udvalgt fra biodynamiske gårde, hvor der fodres med hø. Denne specialmælk er et niche produkt, der leveres til nogle af landets – ja nok verdenens bedste kokke og deres restauranter. Det er vi da lidt stolte af! Både at vinde prisen, men så sandelig da også at leverer til de ypperste på det gastronomiske danmarkskort.” Se http://www.naturmaelk.dk/nyheder

Biodynamiske job i Norge og Mexico.
Se under Jobformidling

Biodynamiske produkter fra Aurion Aurion øget sit biodynamiske sortiment markant
Den nye sortimentliste fra Bageriet Aurion viser, at stort set al deres hvede, rug, byg og havre nu er Demeter-mærket. Desuden er alle de langtidsristede korn (undt. jomfrubyg) og flertallet af “Den første grød”-typerne biodynamiske. Aurion kendte pumpernickel, 4-kornbrød, rugbrød og grahamsbrød bliver også bagt af biodynamiske råvarer. “Der er kommet flere og større godkendte Demeter-avlere, så vores forsyninger af biodynamisk korn er blevet meget bedre. Desuden har høsten været god i år, så vi kan sætte Demeter-mærket på mange flere af vores produkter end tidligere. Det er vi meget glade for, og det er vores kunder også”, oplyser Inger Larsen på Aurion.

Biodynamisk Olivenolie Præmieret biodynamisk olivenolie nu i Danmark
Det græske familiefirma Epikouros fremstiller olivenolier, oliven og vine. Deres Demeter-olivenolie har i år vundet sølv på både BioFach og og BiOL i Italien. Nu forhandler Biogan både olien og katamata-oliven fra Epikouros i Danmark. Læs om olivenolien fra Epikouros. Se Biogans sortiment af økologiske og biodynamiske produkter på www.biogan.dk

Maria Thuns Såkalender 2014 Maria Thuns Såkalender for 2014 er nu klar
Såkalenderen er et vigtigt hjælpemiddel for tusindvis af landmænd, gartnere, havefolk, biavlere, vinsmagere og andre, der gerne vil tage hensyn til de virkninger, naturens rytmer har på det de laver. Udgaven for 2014 – der er den 52. i rækken – er netop udkommet. Den viser de astronomiske forhold for hver dag i året, og hvilke der er mest gunstige for dyrkning af forskellige afgrødetyper, m.m. Desuden er der bl.a. resultater fra forsøg med såkalenderen på den biodynamiske farm Sekem i Egypten og en artikel om biodynamisk biavl.
Såkalenderen koster 100 kr. Læs om hvor den kan købes her

Biodynamic Agricultural College Online-kursus i biodynamisk landbrug
Har du praktisk erfaring med økologisk jordbrug, en uddannelse indenfor landbrug eller gartneri og lyst til at vide noget (mere) om de biodynamiske principper og metoder, så er der nu en god mulighed for et kursus via nettet. Emnerne er bl.a. gården som levende organisme, kompostering, biodynamiske præparater, dyrehold og sociale aspekter. Kurset er på engelsk. Læs mere på www.bdacollege.org.uk

Klaus Loehr-Petersen fortæller om biodynamisk dyrkning Video om hvad biodynamisk dyrkning og kvalitet er – kort fortalt
I et interview på Familiekanalen fortæller Klaus Loehr-Petersen fra foreningen om hvad biodynamisk dyrkning står for, og konkret om præparater, hø, kohorn, mælk, forskning og Demeter-reglerne. Indslaget kan ses her på Familiekanalens hjemmeside.

Karin Petersen, biodynamisk hønseavler Karin og hendes biodynamiske høns
Karin Petersen har 4 hønsehuse med ialt 12.000 høns på Birkelund ved Tønder. Hvordan holder man kontakt med så mange høns? Karin fortæller i en artikel i Økologi og Erhverv (nr. 521, april 2013), at hun forholder sig til hønsenes “gruppesjæl”. Læs den her

Biodynamisk romanesco broccoli CMS-frie frø
Grønsagsfrø af CMS-typen er fremstillet med en form for genteknologi, der er forbudt i biodynamisk dyrkning, men tilladt for økologer. Biodynamisk Forening har lavet en liste over de arter og sorter, der er CMS-frie.
Læs mere her

Biodynamisk areal 2005-12 Demeter-godkendt areal steg igen i 2012
Der er god gang i omlægningen til biodynamisk dyrkning blandt danske økologer. På 5 år er det Demetergodkendte areal steget med over 100% til nu 2481 ha. Udsigterne for i år er også positive: der er flere landmænd, der overvejer at lægge om. Klik på grafikken for at se den i større format.
Læs her om nogle landmænds motivation for at dyrke biodynamisk

Godt hø Kunsten at lave godt hø
LandTV har lavet en fin video om kunsten at lave godt hø. I ”Høets mestre” viser bl.a. Frode Hjort Gregersen, der vandt bronze ved DM i hø i sommer, hvordan græsset skal dyrkes, slåes og tørres for at blive godt sundt foder til køer og andre drøvtyggere. Se den på http://youtu.be/qiAheVOG4Yw

Biodynamisk frugtavler Verner Andersen Gensyn med Verner Andersens frugtavl
Programmet Naturtid lavede i 2009 en fin udsendelse med Verner Andersen og hans biodynamiske frugtplantage ved Slangerup, hvor han bl.a. har sortbrogede grise som hjælpere. Den blev genudsendt for nylig, og kan ses på http://www.dr.dk/tv/se/naturtid/naturtid-11-2

Hodde Kristian - Europas bedste øko-ost er biodynamisk Sådan laver man en biodynamisk Europamester-ost
Kristiansminde Gårdmejeri ved Varde laver flere forskellige Kristian-oste, og deres store 9 kg Hodde Kristian blev i foråret kåret som Europas bedste i sin klasse. TV2-Syd har besøgt gårdmejeriet, som ledes af Hanne og Vagn Borg. I indslaget fortæller han om mælkens vej til en Hodde Kristian og hvorfor det er vigtigt for dem, at det er biodynamisk mælk, de bruger. Se indslaget her.

Endrik Maat, Rødmose Gartneri Følg livet på gartneriet
Gartneriet Rødmose er et lille, meget alsidigt gartneri med grønsager i drivhuse og på friland. Og med godt 60 forskellige krydderurter. Der er også køer, heste, får, geder, høns, bier… Endrik Maat har dyrket biodynamisk i 25 år og sælger sine varer fra torveboden. Han skriver meget levende og underholdende om aktiviteter, overvejelser og oplevelser i løbet af året. Læs det på www.roedmose.dk

Naturmælk og dets biodynamiske mælk
Film om Mejeriet Naturmælk og dets biodynamisk mælk
Naturmælk har et stort sortiment af økologisk mælk og er det eneste landsdækkende mejeri med et biodynamisk sortiment. Landbrug og Fødevarers filmselskab LandTV har lavet en lavet en film om den store variation i mælkeprodukter, græsmarker med urter for sundere ko-foder og forskning i mælkekvalitet på Kvægbrugets Forsøgscenter og Forsøgscenter Foulum.
Der er et interview med Günther Lorenzen fra Jejsing Demeter I/S, der leverer det meste af mejeriets biodynamiske mælk (begynder ved 16 min. og 15 sek.). De to biodynamiske gårdmælktyper er fra Jejsing Demeter og Rosenholm, der begge fodrer med hø i stedet for ensilage.
Filmen kan ses her.

Lyt til biodynamisk vin Radioudsendelse om biodynamisk vin på 24syv
“Flaskens ånd” er et program på Radio 24syv om vin med vinskribenten Poul Pilgaard Johnsen som vært. Den 21/1 var emnet biodynamisk vin, som værten omtaler meget positivt ud fra sin store erfaring med vin og vinbønder. Også biodynamiske grønsager får ros for deres smag. Gæsten var regionsforsker Peder Byberg, der belyste det antroposofiske/biodynamiske grundlag for metoderne. Det er en god og oplysende udsendelse, det sætter fokus de biodynamiske resultater for udviklingen af vines smags- og “terroir”-kvaliteter.
Også skizmaet mellem antroposofiens forbehold overfor at drikke alkohol og de biodynamiske vines store succes bliver belyst. Der er dog hverken påbud eller forbud i antroposofien, kun oplysninger og opfordringer til at arbejde med egen indsigt og erkendelser.
I udsendelsen bliver der givet nogle faktuelle fejloplysninger, som her lige skal korrigeres (teksten i ()): bl.a. at humuspræparatet laves om foråret (det laves om efteråret), at et biodynamisk landbrug ikke må få ting udefra (det må det gerne) og at R. Steiners anvisninger er gammel landbrugsviden i en ny form (de bygger på en ny åndsvidenskabelig indsigt, som R. Steiner havde, og som han anviste øvelser til at alle andre også kan opnå).
Hør udsendelsen her

Biodynamisk ko med hornSolhjulet er Danmarksmester i biodynamiske friskvarer
Grosssistvirksomheden Solhjulet startede for næsten 40 år siden på Niels Ebbes biodynamiske jordbrug ved Bjerringbro. Det er i dag landets største
cateringfirma af økologiske og biodynamiske fødevarer – både tørvarer og friskvarer – til kantiner, restauranter, butikker, torveboder, indkøbsforeninger m.fl. Solhjulet prioriterer stadigt biodynamiske produkter meget højt, og på årsbasis er der over 400 forskellige Demeter-produkter i sortimentet, hvoraf mange frugter og grønsager er sæsonvarer.
Solhjulet har i flere år været en drivende kraft i udvikling af økologiske
og biodynamisk dyrkning blandt småbønder i Uganda, som Solhjulets aftager varerne fra. Læs mere på www.solhjulet.dk

SandflugtJordens muld - verdens guld
Mulden i landbrugsjorden kommer ikke af sig selv - den skal bygges op og passes med godt sædskifte, gødning/kompost og skånsom jordbehandling. Og biodynamiske præparater, når det skal gøres rigtigt godt. Jordens muld er afgørende for dens frugtbarhed, dvs. hvor godt den holder på fugtighed, ilt, næringsstoffer og mikroorganismer - og hvor meget CO2, den kan opbygge til organisk kulstof. Muld er derfor en fremtidssikring af en sund fødevareproduktion. Det er en erkendelse, der ikke er særlig udbredt, men den breder sig, som man kan læse i en artikel fra Grøn Hverdag nr. 2, 2010, hvor de biodynamiske resultater også indgår. Læs den her

Nørregård i TV2FynBesøg Nørregård - på TV2Fyn
Nørregård ved Årup er en af landets mest alsidige landbrug. På de kun ca. 50 ha har de både ammekøer, grønsager (ca. 35 slags), skov, gårdbutik, bageri, børnehave og en institution for unge udviklingshæmmede, der er med i arbejdet. Den var i mange år biodynamisk drevet, derefter nogle år som økologisk, men bliver med det nye ejerpar Maria og Morten Bjerre nu igen biodynamisk dyrket. Deres mange grønsager sælges fra gårdbutikken og via Solhjulet www.solhjulet.dk
TV2Fyn har lavet en fin udsendelse, der kan ses her
Læs mere om Nørregård på http://www.norregaard-is.dk

MulddannelseBiodynamisk bedst til CO2-binding i jorden
Økologisk dyrkning er 20% bedre end konventionel, når det gælder opbygning af organisk kulstof i jorden (”mulddannelse”) af luftens CO2. Biodynamisk er dog endnu bedre: i snit er der 25% mere organisk kulstof i de biodynamiske jorde end i de økologiske. Det viser en 212 siders rapport fra den engelske økologiorganisation Soil Association om dyrkningsforsøg fra hele verden. Forskellen er bl.a. kompostering af gødningen og brug af de biodynamiske præparater.
Rapporten kan anbefales til fagligt interesserede – den har godt 1200 referencer! Den kan læses på www.soilassociation.org

Sundhed i muld, mad og menneskerFilm om sundhed i muld, mad og mennesker
Biodynamisk jordbrug er økologisk - men det er mere end det. Hvad dette "mere" er kan man få noget af forklaringen på i en film, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug har lavet som informationsmateriale til forbrugere og andre interesserede. En række biodynamiske landmænd m/k og en mejerist fortælle om deres arbejde med at skabe sundhed i muld, mad og mennesker ved hjælp de biodynamiske metoder.
Filmen varer ca. 12 min. Den er lavet for foreningen af Chilbal Film med projektmidler fra Fonden for økologisk landbrug.
Se filmen her. (Åbner i nyt vindue)

7 Biodynamikere fortæller7 biodynamikere fortæller
om deres motivation til at dyrke efter de biodynamiske principper - og hvad de lægger vægt på i deres praktiske arbejde. Det gør de i et hæfte, som foreningen har udgivet med interview af de syv landmænd. De dækker et bredt område, både med hensyn til baggrund, landbrug og personlige vinkler på, hvordan de bruger deres inspirationer og målsætninger i det daglige arbejde.
Hæftet giver mange konkrete oplysninger, som ikke kun er interessante for landmænd, men også for forbrugere, der gerne vil have et større indblik i, hvad biodynamikere tænker og gør.
'7 biodynamikere fortæller'-hæftet er udgivet med projektmidler fra Innovationsloven. Læs det her

 


Demeter
Biodynamisk fødevarekvalitet

Ny opdateret udgave af "minifolderen" om økologisk og biodynamisk
Biodynamiske produkter er økologiske – men de er mere end det. Der gælder skrappere regler for de biodynamiske produkter – ud over Ø-mærkereglerne.
Biodynamisk dyrkning har hele tiden fokus på kvaliteten af såvel jorden som fødevarerne, og derfor er der ekstra kontrol med Demeter-produkter.
Demeterreglerne bliver jævnligt justeret. Bl.a. er en ny metode med at dampe jorden for at slå ukrudtsfrø ihjel ikke tilladt i biodynamisk dyrkning, da den også slår vigtige mikroorganismer i jorden ihjel. Biodynamikere arbejder tværtimod for at gøre jorden så levende som muligt.
Også anvendelsen af kunstigt UVC-lys til bestråling af grønsager mod f.eks. gråskimmel er forbudt i biodynamisk dyrkning, hvor man fokuserer på at styrke planternes sundhed og modsstandskraft mod sygdomme og skadedyr.
Du kan også læse, at kun 14 tilsætningsstoffer i alt er tilladt i Demeter-produkter mod 45 i økologiske.
Læs mere om reglerne for Demeter-produkter her (i pdf-format), og få den lille folder i helsekostforretninger, gårdbutikker og hos torvehandlere.
Listen over autoriserede Demeterforhandlere kan du se her her


Demeter
Biodynamiske fødevarer fra morgen til aften
Der er mysli, brød, ost, grønsager, safter, mel og gryn, nødder og tørret frugt, pasta og pizza, olier og eddike, kaffe og te, øl og vin og meget mere - bl.a. børnemad og champagne. Demeter-produkterne findes i helsekostforretninger og gårdbutikker, hvor man handler med madvarer af høj kvalitet. Her kan du se adresserne på de autoriserede Demeterforhandlere, men også andre helsekostforretninger har mange Demeterprodukter. På produktlisten finder du en liste over alle de biodynamiske produkter på det danske marked. Print den ud og tag den med på indkøb.

Biodynamisk dyrkning giver mere muld
21 års forskning viser:
Biodynamisk dyrkning giver mere muld, bedre frugtbarhed og mere liv
Det store forskningsinstitut FiBL i Schweiz har - i tæt samarbejde med landmænd - gennemført et forsøg, kaldet DOK, med biodynamisk (D), økologisk (O) og konventionel (K) dyrkning efter alle (forsknings-)kunstens regler. Resultaterne efter de første 21 år viser, at den biodynamiske 'metode' virker bedst på jordens struktur, mulddannelse og organismer.
Det kan være svært at forklare, hvorfor kompostering af gødningen og små mængder biodynamiske præparater til kompost og marker kan have nogen målbare virkninger på jord og planter. Men resulaterne i DOK-forsøget og andre langtidsforsøg viser, at effekten er tydelig.
Forsøget er udgivet i et hæfte på 20 sider med mange illustationer og korte tekster på norsk/dansk. Et godt materiale til alle interesserede, både forbrugere, studerende og landmænd og andre fagfolk. Det kan bestilles her og læses her (som pdf).

Biodynamiske frø til haven
Biodynamiske frø til haven
En god høst starter med gode frø, og hvis man vil have frø, der helt fra bunden er dyrket og forædlet efter biodynamiske og økologiske principper, så er der her en lille vejviser til, hvor de kan købes.

Frugtbare frø

Frø er ikke bare frø
Moderne frø til grønsager og markafgrøder bliver i stigende grad fremstillet med bioteknologiske teknikker - nogle endda med genteknologiske teknikker. Det passer ikke til de biodynamiske principper, og mange af disse frø er derfor forbudt at anvende i biodynamisk dyrkning. Foreningen har de seneste år informeret bredt til den økologiske branche om frøtyper, kvaliteter og konsekvenser for også at inspirere økologerne til at tage stilling. Vi har samlet materialet under Frugtbare frø, og det er spændende læsning om et vigtigt emne.




Biodynamisk
kvalitet

Demeter-produkter er ikke alene økologiske - de er desuden dyrket med biodynamiske metoder og præparater, der styrker deres sundhed og ernærings-kvalitet.


Demeter-mærkerne er internationale garanti-mærker for kontrolleret biodynamisk dyrkning og forarbejdning. Reglerne kontrolleres af Demeter-forbundet.


3 kritiske artikler om GMO-planter og sundhed her.

Gmofri.dk

Kampagne for GMO-fri markdrift i Danmark

Læs her